tisdag 18 november 2014

1000 bussturer per dag dras in i Stockholm!

Adjöss SL-bussar. Dem får vi se betydligt mindre av
i framtiden när alliansen får bestämma i landstinget.
Så fick jag rätt i det jag skrev tidigare i höst om SLL och kollektivtrafiken. I dag meddelar nämligen DN att SLL under 2015 måste dra in 1000 bussturer om dagen eftersom alliansen, som har majoritet i landstinget, inte vill (har råd att) skjuta till 250 miljoner, hela den summa som skulle krävas för att klara ökad trafik på tunnelbanan och de spårvagns- och busslinjer som man redan beslutat om. För dig och mig som anlitar SL varje dag innebär det att vi får vänta längre och trängas ännu mer på både bussar och t-bana. Något beslut om höjd taxa har ännu inte fattats, men det kommer säkert. Trots sitt uppenbara misslyckande i trafikpolitiken så sitter alliansen med Torbjörn Rosdahl i spetsen kvar och har nu majoritet sen de fått SD:s stöd i landstingsfullmäktige. Så här skrev jag i september:

"I dag publicerar trafikförvaltningen enligt SvD en rapport som avslöjar att det fattas en halv miljard bara för att klara driften av kollektivtrafiken nästa år.

Konsekvenserna får naturligtvis bäras av resenärerna: nu ska vi få ännu högre SL-taxa och/eller mycket sämre service. Man hade åtminstone kunnat begära att väljarna skulle ha fått informationen innan valet så att de kunnat ta ställning till den i vallokalen."

Läs resten av inlägget här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar